Laat je niet gek maken!

13-01-2023

Laat je niet gek maken!

Op het nieuwe jaar moet natuurlijk geklonken worden, de recepties hebben we achter de rug alsook de vele bezoekjes aan iedereen die je lief is.

de goede voornemens zijn misschien al wat aan het vervagen en al wat ver in ons achterhoofd.

Ik ben alvast helemaal klaar om jullie ook in 2023 te helpen met jullie uitgaven!

Eerst en vooral moet er mij iets van het hart! Ik wil jullie waarschuwen om niet mee te gaan in het doemscenario dat veel mensen voorhouden.

Hoogstwaarschijnlijk zal je ook gemerkt hebben dat overal waar je komt, bepaalde zaken aan bod zijn gekomen! De dure boodschappen, elektriciteitskosten die de pan uit swingen en ga zo maar verder.

Laat je niet gek maken, veel mensen hebben een mening klaar maar hebben geen "huiswerk" gemaakt. ze nemen gewoon over wat iemand tegen hen zei, of wat ze ergens gelezen hebben zonder daarbij kritisch na te denken.

Begrijp me niet verkeerd, ook wij als gezin voelen die prijsstijgingen maar voor je ergens een mening over hebt doe aub je huiswerk! velen klampten me tijdens de recepties aan om te vertellen hoe erg ze het wel niet vonden dat de boodschappen zo duur waren geworden of hoe ze in stressmodus waren geschoten door de hoge elektriciteitsrekening. Wanneer ik hen dan vroeg hoeveel ze uitgaven aan hun boodschappen per maan, was meer één iemand die mij een concreet getal kon zeggen. één iemand van de vele die mij aanspraken. Ook over de hoge elektriciteitskosten, kreeg ik de vraag welke leverancier nu de goedkoopste is? Want dat weet jij wel he... euh... ik ben van mening dat dit voor iedereen verschillend is, naargelang je gewoontes, zonnepanelen? hoe je verwarmt. Wanneer ik dan echter vroeg hoeveel ze per kilowatt betaalden en hoeveel hun verbruik was, hoorden ze het in Keulen donderen!

Wel, laat je echt niet gek maken door mensen die hun huiswerk niet hebben gemaakt. Bekijk je eigen verbruik, je eigen boodschappen. Gewoon door op de hoogte te zijn! Zorg dat je weet of je eventueel kan besparen op je verbruik! Zorg dat je weet of je veel aan je boodschappen uitgeeft! En zelfs wanneer je denkt dat je alles op een rijtje hebt, zoek het eens uit! Je bent echt niet de enige die dan toch enorm schrikt!